SOSYOLOGLAR VE PSİKOLOGLAR TOPLUMSAL YARAMIZ OLAN KADIN VE ÇOCUK...
Reklam
Şadıman Şenbalkan

Şadıman Şenbalkan

SOSYOLOGLAR VE PSİKOLOGLAR TOPLUMSAL YARAMIZ OLAN KADIN VE ÇOCUK KATLEDİLİŞLERİNE DAYANAMIYORUZ ÇARELER ÜRETİN VE SİZ KONUŞUN ARTIK SİZ

10 Ekim 2024 - 15:02

Son günlerde ardı-ardına kadının, çocukların yaşam hakları; eril kimlikli insan sıfatına bürünmüşler tarafından alınıyor ve bu vaziyet; insan olan herkesi üzmekten öte kahrediyor, toplum psikolojisini bozuyor. Yıllardır süregelen şiddet sarmalı en çok çocuk ve kadınları vuruyor. Hal böyle olunca ne yapacağız?

Bu durumu kadınlar olarak seyredecek miyiz? Hayır, bin kere hayır… Zira söz konusu olan yaşam hakkımızdır. Hayatı elinden alınan kadın ve çocuk cinayetlerini bitirecek birçok yaptırımlar olmalı… Nitekim de vardır. Gelgelelim evlatlarımız korktu, bizler toplum olarak ürperdik, üzüldük ve kaygıyla yaşamaya başladık. Onun için “sıra bize de gelir mi” diye beklerken biz, “kaygıyla mı yaşayacağız” diye sorar olduk birbirimize. Elbette korkmayacak ve kangren olmuş yarayı söküp atacağız. Sessiz çığlıklarımızı sesliye dönüştüreceğiz. Akli selim sahibi konun uzmanları; bu gidişata çareler arayacak ve bu peş-peşe gelen cinayetlere; “Sen dur bakalım durduğun yerde; akıllan, hastaysan iyileş ve ben bir kadınım, insanım, canım diyeceğiz…” Ve hasta beyinleri hizaya getirmeye var gücümüzle çalışacağız.

Bu bağlamda yapılacak çok şey var ve bunlar geciktirmeden hayata geçirilmek zorundadır. Öyle sosyal medyadan konun uzmanı olmayan kişilerin kendi görüş açılarıyla bu iş olmaz. Kadın ve çocuk katledilişleri, birkaç ünlünün dikkat çekebileceği gerçekler değildir. O zaman ne yapacağız?

Açıklayayım: Konun uzmanlarından yardım alacağız ve yerelden başlayarak şiddet gören her nereleri varsa tarayacağız, gerekirse şehir, köy-köy dolaşacak, şiddet mağduru kadınlarla görüşecek, şiddetin nedenlerini niçinlerini soracak ve öğrenerek üzerinde çalışma yapacağız.

Zira sosyolog sorar: Neden olmuş, nerede olmuş, zaman içinde tekrarlanmış mı gibi birçok soruyu sorar ve analiz ederek, elindeki verilerle mağduriyetlerin ana nedenlerini saptar, o minvalde; sıkışmış kalmış arızaları tespit eder.

Psikolog sorar ve çok dinler ve de ruhlara dokunur: Psikolog, insan ruhunun derinlerindeki alt-benliklerine ittikleri açmazlarını; su yüzüne çıkarmaya çalışarak, şiddet mağduru kimselerin yaralarına merhem olmaya çalışacak ve de şiddete uğramış kadınımıza yol gösterici olacaktır.

Bu bakımdan işinin ehli insanlar sonuç odaklıdır ve şiddeti azaltmak için yıllarca uğraşan STK’larla el-ele kadın ve insan olmanın gerekliğinde ne çocuklarımızın, ne de kadınlarımızın katledilmelerine göz yumar.

Ama velakin salt bunlar yeterli mi? Değil elbette… Onun için çareler üretmek elzemdir ve tez vakitte harekete geçmek ve kadınlarımızın heba olmasına göz yummadan, masum çocuklarımızın gelecek hayallerini çalanlara fırsat vermeden; kadın ve çocuk cinayetlerine son vermek üzere bu yola çıkmak şart elzem olmuştur.

CİNNET Mİ GEÇİRİYORUZ?

Ardı arkası kesilmeyen, kadın ve çocuk cinayetlerini televizyonlardan, sosyal medyadan görüyoruz ne yazıktır ki! Gencecik kızlarımıza canice kıyılıyor ve türedi psikopatlar ortalıkta kolaçan atıyorlar. O hasta ruhlu katillerin ailesi hiç mi farkına varmadı; yetiştirdikleri hasta çocuklarının. Ya da gençler ne âlemde diye onlarla ilgilenmediler ve de bu gibiler evlerinde şiddeti mi öğrendiler? Dışarda kol gezen birçok insanlık dışı gruplardan tuhaf şeyler mi öğrendi o caniler? Ruhunu şeytana satmış sözde insanların varlığından hiç mi haberdar olmadı aileler?

Mamafih kötülüğün olduğu bir dünya iyiliğinde var olacağını çok geçmeden başka potansiyel cani ruhlara anlatmak gerektiği gibi bu gibi yerler tespit edilmeli ve bunların ele-başları da açığa çıkmalıdır. Külliyen zararlı o grup mu her neyse olan yerlerde insanlık dışı eğitimler mi veriliyor diye sormamdan geçemiyor insan? İnternette dolanan, satanist gruplar ve o şeytanca tespitler gerçekleştiği takdirde sapkın ruhları; oralarda beslerlerken kadınların felaketi olmaya devam mı edecekler? Yok, öyle yağma… Bana, ona ve tüm kadın ve de çocuklara, diğer yaşayan canlılara canı sen vermedin sen alamazsın.

HERKES SOSYOLOG HERKES TOPLUM MÜHENDİSİ Mİ?

Hadi canım sizde…

Sosyal medyadan görüyor ve takip ediyorum. Bazıları çok biliyor ya… Hangi bilgi? Kulaktan dolma tabii ki. Eğitimi ve aklı erdiği kadarını cevaplayanlar, acayip bir ego yarışında. Üstelik samimi de gelmiyorlar. Üstüne üstlük, çokbilmiş geçinenler ve benmerkezciler video çekip konun uzmanıymış gibi konuşuyor… Her bir şeyi de biliyor gibi havalarda… Bıktık ama ya! Bundan mağda kadın, güzelliği üzerinden yola çıkan güzellik merkezleri, ticarethaneleri ünlü güzellikle bozmuşlara çalışsın ama onlarda gençlere örnek olmasınlar. Nedir bu güzellik isteği yahu! Sadelikten yana olandandık, taklitçi olduk bundan ötürü de birbirine benzeyen tipler türedi.

Hepimize verilmiş olan bu yaşam sadece ve sadece sizin kendinize yarattığınız dünyadan ibaret değil ve biz sizlerden çok bıktık… Hatta illallah getirdik. Showlarınızdan, aklımızla dalga geçen niyet okuyan niyetçilerden, televizyonlarda yorum yapan güya öngörü sahiplerinden, sanatçı dediğimiz (asla değiller ki anlatılması gereken bir konu), özel hayatlarından, güzelliklerinden falan bıktık… Bana ne sizden yahu… bize ne!!!

ÇOCUKLAR VE KADINLAR ÖLMESİN YAŞASIN BU DÜNYA HEPİMİZİN

Biz kadınlar olarak, var olmaya ve yaşam hakkımızla varız… Tüm kadınların da isteği evlatlarının ve kendilerinin can güvenliğidir. Kaldı ki toplumuzla bağdaşmayan hiçbir kötüyü ve kötülüğü hiç ama hiç istemiyoruz.

YORUMLAR

  • 1 Yorum

Son Yazılar