İçimizden Biri
Reklam
Salih Erkek

Salih Erkek

Salih Erkekle Erkekçe

İçimizden Biri

27 Nisan 2023 - 10:20

Uzun yıllardır İzmir ve Ankara’da gazetecilik yapan, İzmir’de Yeni Asır gazetesinde, daha sonra ise ATV televizyonunda temsilcilik yapan, haberleri ve dik duruşuyla doğrudan ayrılmayan, herkesin tebriğini kazanan yıllarımın dostu Sayın Şebnem Bursalı’nın WhatsApp mesajını aldım.
Sevgili dostum, meslektaşım, 26 Nisan günü saat 09:30’da Mövenpick Otel kahvaltı salonunda basın temsilcileri ile bir araya geleceğim, seni de muhakkak orada görmek istiyorum yazılı saygıdeğer davetine katılmamam mümkün değildi.

Belirtilen günü sabahında, 09.10 civarında vardığım toplantı salonunda Sayın Bursalı davete iştirak eden gazeteci arkadaşları karşılıyordu, bazı kişiler gibi sonradan gelmemişti. 
Katılımcılara karşı gösterdiği saygısı ve nezaketi gözümden kaçmamıştı…
Bu saygısından dolayı Sayın Bursalı gözümde çok daha büyüdü!
Kahvaltı faslı bittikten sonra toplantıya katılan yazılı ve görsel basın imtiyaz sahiplerini, katılımcıları selamlayan Şebnem Bursalı özgeçmişini özetledikten sonra soru cevap kısmına geçti.
İlk soruyu sevgili Mithat Umutoğulları sordu, sorduğu soru ve aldığı cevap memnuniyet vericiydi.
Bir diğer soru için sözü ben aldım ve Sayın vekilim diye başladığım sözüme ben daha vekil olmadım cevabı ile karşılık vermesi üzerine sevgili dostum diye hitap etmem sonrası işte bu diyerek sorumu beklediğini ifade etti.

Son aylarda gündeme getirdiğim konuyu Sayın Bursalı’ya şu şekilde sordum: “Seçim arifesinde olduğunuz için ismini şuan telaffuz etmek istemediğim, malumunuz 1 Nisan şakası gibi, dengesiz, alakasız, yerel basını ve imtiyaz sahiplerini çıkardığı yasa ile bitiren bir siyasetçi vardı. Bu yasa ile yerel basın imtiyaz sahiplerini bitirdi, imtiyaz sahiplerini ve yüzbinlerce basın emekçisini evlerine ekmek götüremeyecek hale getirdi. Vekil olduğunuzda bu olumsuz yasayı hakka ve hukuka dayanacak şekilde, bizlere sorarak düzeltecek misiniz?” dediğimde Sayın Bursalı’dan şu şekilde yanıt aldım: “Salih Bey ben de içinizden biriyim. Allah izin verir vekil olursam muhakkak sizlerle bir araya geleceğim, toplantı yaparak olumsuzlukları gidereceğiz.”
Şahsımdan sonra onlarca katılımcı Sayın Bursalı’ya sorularını yöneltti ve cevaplarını aldı.
Son olarak Sayın Bursalı’nın “başta İzmir’de yaşayan kadınlarımız olmak üzere yere basınımıza dair sorunları çözeceğim, elimden gelen katkıları sağlayacağım. Bu böyle bilinsin” sözleriyle toplantının sonlandı, çekilen birebir resimler ve selfieler ile kapandı.
Hani derler ya erkek gibi erkek diye, bende kadın gibi kadın Şebnem Bursalı sözleriyle kapatmak istiyorum köşe yazımı…
Bahtı, sağlığı ve yolu açık olsun…

Her şey yurdum ve yurdumun insanları için
NOT 1: Parti gözetmeksizin söylüyorum, birinci ve ikinci bölge 1, 2, 3, 4, 5, ve 6. Sıra adaylarına seslenmek istiyorum. Vekilliğiniz çantada keklik değil. Bunu iyi bilin. Bu sözüm il başkanları içinde geçerli. Bunu iyi bilsinler.
NOT 2: Tüm yerel basın imtiyaz sahiplerine tavsiye ediyorum… Kadir kıymet bilmeyen siyasi parti il başkanlarına ve vekil adaylarına asla ödün vermeyin. Bunu yaparsanız kadir ve kıymetiniz çok daha iyi bilinecektir. Benden söylemesi…

YORUMLAR

  • 0 Yorum