Sedef hastalığı nasıl başlar, Sedef hastalığı deri hastalıkları arasında en çok bilinen hastalık türüdür ve hemen her yaştaki insanda görülebilen kronik bir hastalıktır.
Hastalığın kesin olarak oluşum sebebi bilinmemektedir. Fakat hastalığa sebep olan hastalığı tetikleyen faktörler vardır bunlar, ani şoklar sıkıntı, gerginlik, sevgi eksikliği, diş çürükleri, bademcik iltihabı, idrar yolu iltihabı, çarpma ve kaşıma gibi zedelenmeler etki yapar. Günümüzde hastalığın oluşumu ile ilgili yapılan araştırmalarda ortak olarak elde edilen sonuç bu hastalığın bazı ilaçlar çeşitli bakteri ve virüsler derinin tahrişi veya güneş yanıkları sonucu açığa çıkan proteinler akyuvarları uyarır. Bu duruma tepki olarak akyuvarlar ürettiği çeşitli maddeler epidermis denilen üst deri tabakası hücrelerinin aşırı çoğalmasına ve deri damarlarının genişlemesine neden olur. Bundan dolayı normalden beş altı kat daha fazla deri hücresi oluşur. Aşırı derecede deri oluşunca üst yüzeydeki deriler yeterince olgunlaşıp atılamaz ve deride kızarma pullanmalar olur.
SEDEF HASTALIĞI NASIL BAŞLAR?
Sedef hastalığı oluşumunda deri de kırmızı plaklar meydana gelir ve bu plakların üzerinde türüne göre beyaz ya da sarı iltihaplanmalar ya da çatlamalar görülür. Bu durum bazen bölgesel bazen de tüm vücudu kaplayacak şekilde olabilir. Bölgesel olan türlerde ilaç ve krem ile tedavi edilme şansı daha yüksektir. Fakat tüm vücudu kaplayan türlerinde hastahanede yatarak tedavi olmak gerekir. Bölgesel olarak meydana gelenlerde el ve ayakta bel de kalçada sırt bölgesinde saç diplerinde en çok plaklar oluşur. Ve genellikle beyaz kabuk tutmuş şekildedir. Sedef hastalığının tam olarak sebebi bilinmediğinden tedavi edilme aşamasında da amaç en az yan etki ile olabilecek en iyi iyileşmeyi sağlamaktır.
Bu hastalığın tedavisinde her hastaya uyan tek bir tedavi yöntemi yoktur. Her hasta için hastalığın şiddeti ve kişinin etkilenme durumuna göre tedavi yöntemleri uygulanır.
Öncelikle deriye sürülen kremler ile tedavi edilmeye başlanır ve yirmi yirmi beş gün içerisinde olumlu sonuçlar alınır. Eğer olumlu sonuç alınmazsa tedaviye ultraviyole ışınları ile devam edilir. Bu süreçte de 15-20 gün tedavinin etkisini göstermesi açısından yeterli olacaktır bu tedavi de etkili olmayınca ağızdan alınan iğne ve serumlar devreye girer.
Tedaviye destek olarak aloe vera jel de kullanılmaktadır. Aloe vera yıllar boyunca tedavi edici etkisi ile hücre yenileyici olarak yetiştirilmektedir. Sedef hastalarında elde edilen lezyonlarda da aloe vera ürünleri kullanılabillir. Başta aloe vera jel kabuklanma oluşmadan ya da kabuklanma oluştuktan sonra sürüldüğünde çok hızlı etki göstererek tedaviyi hızlandırmaktadır. Aloe veranın yararları göz ardı edilemez ama bu tedavinin etkili olabilmesi amacıyla kesinlikle sürekli tüketilmesi gereklidir.Alo vera yüzyıllardır yeryüzündeki yararlı bitki olarak bilinmektedir. Size sunulan Alovera özünü içerek yararlarından faydalanabilir ve besin tamamlayıcı olarak ta kullanabilirsiniz. 200 fazla doğal bileşeni ve ve 18 aminoasit 20 mineral ve 12 vitamin kaynağı ile ile tabiat bize sunduğu bu şifalı bitkinin çok faydasını göreceksiniz içerden Alovera iç dışarıdan Alovera kremini ve doğal antibiyotik propolis kremle kısa sürede çözüm bulabilirsiniz.
DÜNYA SAĞLIK ÖRGÜTÜ DİYOR Kİ HASTALIKLARIN EN BÜYÜK SEBEBİ SAĞLIKSIZ BESLENME.
Sağlıklı beslenen hiç bir birey kolay kolay hasta olmaz. Tabiki bu konuda çaresiz miyiz. Tabiki değiliz vücudun muzun alması gereken vitaminleri destekleyici besinlerden alabiliriz.( Alovera, omega, ve doğal antibiyotik propolis) tüketirsek bağışıklık sistemi güçlü olur ve kolay kolay hasta olmayız. SAĞLIKLI HUZURLU BEREKETLİ GÜNLER DİLİYORUM.
Tüm sağlık problemiz için iletişime geçebilirsiniz. Ücretsiz danışmanlık yapılır. [email protected]. sağlıklı huzurlu günlere...
Not; ofisimde ücretsiz kilo ölçüm analizi yapılır. siz değerli okurlarımıza sağlıklı huzurlu kalın.
YORUMLAR