Türk insanının değişimlere çabuk adapte olabildiği ve müteşebbis bir ruha sahiptir.Her zorlukta yeniliğe kolay adapte olan zekasını kullanır.Bu bağlamda kendi yöntemleriyle krizden çıkma yöntemleri vardir.Her yeniliğe kolay adapte olabilirler.
Şirketlerin ayakta kalması için yapılması gerekenler vardir.başarılı olmak için
satışlar, kârlılık ve nakit akışı , ayakta kalmak için kontrol etmekle yükümlü olduklari 3 ana konu.
şirket yöneticisinin yöneteceği konular olarak degerlendirebiliriz.
kriz yönetiminin nasıl yapıldığı ve krizlerin sonunda yapılan ekonomik düzenlemelerinin sonuçlarının ve başarısının değerlendirmeleri her firmanin yapısina gore değişim gostermektedir .
Şirketler bu dönemde mutlaka stok kontrolune dikkat etmek zorundadır.Stok yönetiminde bazı yöntemler vardir bjnlarin rn önemlisi
Tam Zamanında Üretim uygulamasıdır. Tedarikçi malı hemen üretim öncesinde size teslim eder ve stoklama süresi ortadan kalkar veya minimize edilmiş olur. Yarı mamül stoğunu azaltmanın bir yöntemi total üretim sürecini kısaltmaya yönelik verimlilik tedbirleri almaktır. Hem yarı mamül hem de mamül stoklarını azaltmak için yine sipariş üzerine çalışmak, nasıl olsa satarım mantalitesi ile üretim yapıp mal stoklamamak, geçerli bir yöntemdir. Bu dönem uzun süre stokta kalmış mallarınızı iskonto yapıp nakte çevirmek için de uygun bir dönem olabilir.
Belkide kredi almaktan vazgecebilirsiniz.
Çok iyi bir planlama etkin stok yönetimi krizden kurtulup ayakta kalmanızi sağlayabilir.
Sibel Arslan Ekonomist
YORUMLAR