Yaz başında Karaburun Belediyesi'ne uğradım, yetkilileri sivrisinekler konusunda uyardım.
Haberler yaptım, larva bırakma mevsimi Nisan ayında ve sonraki aylarda durgun göl ve bataklıkların ilaçlanmasını istedim.
Maalesef ayda bir bölgeye gelen Belediye ekipleri eğer hava rüzgârlıysa ilaç atmadan gittiler.
Küresel hava değişimleri ile kışı adeta yok olan Karaburun'da gece hatta gündüzleri bile sivrisineklerin işgali altına girmiş bulunuyor.
Bu konudaki şikâyetler her gün artarak sürüyor ve 12 ay sürecek gibi gözüküyor.
Kime sorsam "yandık valla billa her yanımız ısırıklarla yanıyor, sızlıyor" diye şikâyette bulunuyorlar.
Hele minik yavruların tek bir sivrisinek ısırığında bile yüzleri felç geçirmiş gibi değişiyor, aileleri çocuklarının bu durumu karşısında soluğu doktorda, hastanelerde alıyorlar.
Çocuk suratının halini görmesin psikolojileri bozulmasın diye evlerdeki aynaları saklıyorlar.
Sivrisineklerin ısırıkları günlerce geçmiyor, zaman zaman insanlar kaşınıp duruyorlar.
Bu nasıl bir zehirdir ki insanların deriye konması ile iğnesini saplamasının ardından vücutlarda tek tek veya toplu oturuluyorsa birlikte kaşıntılar, sızlanmalar “yandım anam” demeler koro halinde başlıyor.
Eskiden köylerde ve yazlık sitelerde yönetimlerce sivrisineklere karşı her akşam veya sabahları erken saatlerde ilaçlama yapılırken şimdilerde bu çalışmalar da yapılmıyor.
Olan hep bölgede yaşayan insanlara oluyor.
Belediye yasasıyla her yer Büyükşehir oldu ama ilaçlama yapılması neredeyse durdu!
Eskiden İlçe Sağlık birimlerinden istenen ilaçlar her yere her bölgeye yeterince dağıtılır sivrisineklerle mücadele yapılırken, şimdilerde bu hizmetler bize göre tamamen durdu.
Bölgede kış yaz sivrisinekler hava sıcaklığından yaşamaya insanların canını yakmaya devam edince soruna kim el atacak?
Karaburun hizmet bekliyor ama o hizmet bir türlü verilmiyor, gelmiyor, alamıyorlar?
Bir yaz geçti Karaburun Belediye Başkanı'nı veya üst düzey bir yetkiliyi bölgeleri gezip sorunlara el atarken "bir şikâyetiniz var mıdır" diye sorarlarken göremedik?
Ama bu konuda veya başka konularda hizmet alamayan insanlardan "vergilerinizi ödeyin" demek ne kadar yanlıştır diye yetkililere soralım…
Karaburun Belediyesi ilçenin alışverişini, esnafın kazançlarını artırmak için haftanın belli günlerinde niye bölgelere gidiş geliş hizmeti verecek dolmuşları veya otobüsleri hizmete koymazlar? (gıda pazarı kurulduğu günlerde niye ilçeye vasıta konmaz?)
İnsanlar bölgelerde uzak ilçeyi 12 ay görmeden yaşıyorlar alış verişlerini geldikleri güzergâhlarda veya şehirden yapıyorlar.
Sonra ilçe niye gelişmiyor alış verişler olmuyor esnaflar kazanmıyorlar diye sızlanıyorlar?
Karaburun ilçesi ve ilçe dışı bölgeler sağlık hizmetleri dahil hemen hiç hizmet alamıyor ilgilenenlere duyurulur.
Teşekkür…
Sağlığım son 1 ay içinde iyi gitmedi büyük sorunlar yaşadım.
Bu konuda bendenize ısrarla ameliyat dahil acil müdahaleler isteyen sağlığımla son derece ilgilenen Endokrin Bölümü'nden çok değerli doktorum Doç.Dr. Güzide Gonca Örük ve Hematoloji Bölümünden çok değerli doktorum Uzm. Dr. Asu Fergün Yılmaz'a ve yine aynı bölümden Hemşire Naile Güner'e çok teşekkür ediyor iyi ki varsınız diyorum.
YORUMLAR