Reklam

“Yerli otoyu İzmir’de yapacak gücümüz var”

Yerli otomobilin İzmir’de üretilmesi için düzenlenen toplantıda İzleme ve Takip Komitesi Başkanı seçilen EBSO Başkanı Ender Yorgancılar, “Bu iş için İzmir’in gücü ve inancı var” dedi.

“Yerli otoyu İzmir’de yapacak gücümüz var”

Yerli otomobilin İzmir’de üretilmesi için düzenlenen toplantıda İzleme ve Takip Komitesi Başkanı seçilen EBSO Başkanı Ender Yorgancılar, “Bu iş için İzmir’in gücü ve inancı var” dedi.

“Yerli otoyu İzmir’de yapacak gücümüz var”
16 Kasım 2017 - 09:28

Yerli otomobilin İzmir’de üretilmesi için düzenlenen toplantıda İzleme ve Takip Komitesi Başkanı seçilen EBSO Başkanı Ender Yorgancılar, “Bu iş için İzmir’in gücü ve inancı var” dedi. Yorgancılar, İzmir’in liman, insan kaynakları ve yan sanayi avantajlarını iyi kullanacağını söyledi

Yerli otomobil için oluşturulan İzleme ve Takip Komitesi Başkanı Ender Yorgancılar, havagazı fabrikasında çekilen fotoğrafın çok önemli olduğunu belirterek, "İzmir yerli oto için hazır. O fotoğraf İzmir'in birlikteliğini simgeliyor. Yatırımcı firmalara hangi avantajları sunabiliriz?' sorusu üzerinde çalışıyoruz. Başaracak gücümüz ve inancımız var" diye konuştu.

100'DE YÜZ YERLİ OLMAZ

Yorgancılar İzmir'den BMC ve Manisa'dan Vestel'in de içinde olduğu 5 babayiğidin yerli otomobil için harekete geçmesiyle birlikte İzmir'in bu büyük avantajı da kullanması için ortak hareket etme kararı aldıklarını söyledi. Yorgancılar, "İzmir'in çok önemli avantajları var. Liman, insan kaynakları, geçmişteki BMC ve Opel gibi yatırımlar ve son dönemde İzmir'deki otomobil yan sanayinin başarıları sonucu bu iş için en önemli yerin İzmir ve çevresi olduğunu gösteriyor" diye konuştu. Yerli otomobilin yüzde 100 yerli olmayabileceğini de açıklayan Başkan Yorgancılar, "Bugün Kore markaları dahil yerlilik oranı yüzde 60'ı geçmiyor. Mutlaka dışarıya bağımlılığınız oluyor. İzmir'deki birçok firma uluslararası otomobil fabrikalarına parça üretiyor. Biz de en az yüzde 60'ını İzmir'de üretebilir olacağız ama gerisini ithal edebiliriz. Burada markalaşmak ve aracın türünü seçmek önemli" dedi.

VEKİLLERLE GÖRÜŞECEĞİZ

Ege Bölgesi Sanayi Odası Başkanı Yorgancılar, "Havagazındaki resim çok önemli. İzmir bu konuda birlikte iş yapma gücünü gösterdi. Şimdi harekete geçme zamanı. Yaptığımız çalışmaları başbakanımıza ileteceğiz. Kendisi hem İzmir Milletvekili hem de konuya son derece duyarlı. Tüm milletvekillerimizle görüşmelerimizi tamamlamayı düşünüyoruz. Belediye başkanlarıyla, sivil toplum örgütleriyle her türlü avantaja sahip olan il İzmir. İzmir mevcut planlamaların dışında araştırılması gereken bir yer. Yaklaşık 1 milyon metrekare bir alan gerekiyor. Yer işi kolay. Fabrika yapılacak alanı mutlaka buluruz. Önemli olan İzmir için birlikte hareket etmek" diye konuştu.

KENTİN AVANTAJLARI ÇOK

İzmir'in çok önemli avantajları olduğunu söyleyen Yorgancılar, "Liman, insan kaynakları, geçmişteki BMC ve Opel gibi yatırımlar ve son dönemde İzmir'deki otomobil yan sanayinin başarıları, bu iş için en önemli yerin İzmir ve çevresi olduğunu gösteriyor" diye konuştu. Yerli otomobilin yüzde 100 yerli olmayabileceğini de açıklayan Başkan Yorgancılar, "Bugün Kore markaları dahil yerlilik oranı yüzde 60'ı geçmiyor. Mutlaka dışarıya bağımlılığınız oluyor. İzmir'deki birçok firma uluslararası otomobil fabrikalarına parça üretiyor. Biz de en az yüzde 60'ını İzmir'de üretebilir olacağız ama gerisini ithal edebiliriz. Burada markalaşmak ve aracın türünü seçmek önemli" dedi.

İZLEME VE TAKİP KOMİTESİ

Faruk Güler (ESBAŞ CEO'su)

M.Ali Susam (EGEV Yönetim Kurulu Başkanı)

Ekrem Demirtaş (İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı)

Ender Yorgancılar (EBSO Yönetim Kurulu Başkanı)

Yusuf Öztürk (Deniz Ticaret Odası İzmir Şube Başkanı)

Barış Kocagöz (İzmir Ticaret Borsası Meclis Başkanı) 3 Mustafa İduğ (EGOD eski Başkanı) 3 Mehmet Tiryaki (Tir yakiler Yönetim Kurulu Başkanı)

Neşe Gök (İnci Holding Yönetim Kurulu Başkanı)

YORUMLAR

  • 0 Yorum