Reklam

Zerbab Baran: "Hedefim Kararlı ve Sesi Çıkan Bir Kadın Örgütlenmesi Kurmak"

CHP Konak Kadın Kolları Başkanlığı seçiminde son düzlüğe girildiği bugünlerde yarış hayli hızlandı. 14.06.2024 günü yapılacak seçim öncesi başkan adaylarından Zerbab Baran gazetemize açıklamada bulundu.

Zerbab Baran: "Hedefim Kararlı ve Sesi Çıkan Bir Kadın Örgütlenmesi Kurmak"

CHP Konak Kadın Kolları Başkanlığı seçiminde son düzlüğe girildiği bugünlerde yarış hayli hızlandı. 14.06.2024 günü yapılacak seçim öncesi başkan adaylarından Zerbab Baran gazetemize açıklamada bulundu.

Zerbab Baran:
12 Haziran 2024 - 16:16

Gazetem İzmir / Burak SOLAK - CHP İzmir İl Örgütünde Kadın Kolları Başkanlığı seçimlerinin yapılmaya devam edildiği bu günlerde gözler 14.06.2024 günü Selahattin Akçiçek Kültür Merkezi'nde yapılacak İzmir'in merkez ilçesi Konak'ın kadın kollar seçimine çevrilmiş durumda. Yarışta ben de varım diyen ve çalışmalarını tüm hızıyla sürdüren Zerbab Baran seçim öncesi Gazetem İzmir haber müdürü Burak Solak'ın sorularını yanıtladı.

Burak Solak: Zerbab hanım sizi tanıyabilir miyiz?

Zerbab Baran: Ben Zerbab Baran, 1986 İzmir doğumluyum, aslen Ödemişli’yim. Esnaf bir ailenin çocuğuyum, Süleyman Demirel Üniversitesi Halkla İlişkiler mezunuyum. Aynı zamanda Sosyal Medya Yöneticiliği bölümünü okuyorum. Eğitimin bu kadar itibarsızlaştırılmaya çalışıldığı bir dönemde inadın eğitim diyorum.



Burak Solak: Siyasete nasıl başladınız?

Zerbab Baran: Hep meraklıydım ve içindeyim aslında, aktif üye olmadan önce de "Oy ve Ötesi" ile çalışıyordum. Bunun dışında STK ve demokratik kitle örgütleriyle de aktivist olarak çalıştım. 2019 kongresinde CHP İzmir İl delegelisi seçildim. 2023 yılında yapılan kongre de ise ... mahallesi delegelisi oldum. Pandemi, deprem ve seçim süreçlerinde aktif olarak sahadaydım. Partim için, ülkemizin geleceği için elimden gelen her şeyi yapmaya, her desteği vermeye gayret eden bir kadınım.

Burak Solak: Kadın kolları başkanlığı adaylığı nereden çıktı?

Zerbab Baran: Aslında bunun çıkış noktası Türkan Saylan’ın çok sevdiğim “Her eğitimli kadının bu cumhuriyete borcu var” sözü oldu. Bu söz üzerine, borcumu ödemek için bu yola çıktım. Diğer bir nedeni ise dik duran, kararlı ve sesi çıkan bir kadın örgütlenmesi sağlamak. Yeterince kadınların yok sayıldığı bir dönemde inadına biz de varız diyerek sesimizi duyurmamız gerektiğine inanıyorum. Toplumsal olaylara, kadınlara, çocuklara, hayvanlara ve doğaya sahip çıkan, zarar görmelerine ses çıkaran bir örgüt olmalıyız. Herhalde Ödemişli olmanın verdiği bir güçle Topuklu Efe bir örgüt kurmanın hayalini kurdum, bu hedefe doğru yürüyorum.

Burak Solak: Peki, projeleriniz neler?

Zerbab Baran: Projeyi herkes üretebilir. Sabahtan akşama kadar size sayfalarca proje sunabilirim. Ama önemli olan Konak gibi demografik yapısı değişkenlik gösteren bir ilçenin her yerinde yaşayan kadınların ihtiyaçlarına dokunabilmek, onların sesi olabilmek. Elma ihtiyacı olan birine Armut verirsek onun ihtiyacını karşılamaz. Önemli olan ihtiyaçları doğru analiz edebilmek ve onlara göre projeler üretebilmek. Bu bağlamda en önemli şey ise dinlemek. Kadın mahalle temsilcileri çıkarmak ve sık sık bu kadınlarla bir araya gelip sıkıntılarını dinlemek, çare olmaya çalışmak, ihtiyaçlarını karşılamak hedeflerim ve projelerim arasında. Konak ilçemizde her mahallede olacağız, tüm kadınlarımızın sorunlarını birebir dinleyerek tespit edeceğiz ve çözüm odaklı projeler üreteceğiz.



Burak Solak: Liste renginiz kırmızı. Nedeni var mı?

Zerbab Baran: Evet var. İlk başta bayrağımıza anlam katan renk kırmızı. Gücümüzü kırmızıdan alıyoruz. Bir diğer nedeni ise, hepimiz hatırlarız, gezi direnişinde hafızalara kazınan kırmızılı kadın vardı. Orantısız güce karşı dim dik ve korkusuza duruyordu. Dik durmak için kırmızı ve iktidarın rengi kırmızı. Son yerel seçimde ülkemizi kırmızıya boyadık ve umutlandık. Güzel günler görmek için Kırmızı.

Burak Solak: Son sözleriniz nelerdir?

Zerbab Baran: Seçimin sonucunda kadınlarımızın, partimizin ve ülkemizin kazanmasını, centilmenlik içerisinde, Cumhuriyet Halk Partili kadınlara, Cumhuriyet Halk Partili üyelere yakışan şekilde sonuç ne olursa olsun kazanan kadınlar olsun diyerek salondan el ele kol kola ayrılmamız gerektiğini ifade ediyorum ve bunu umuyorum. Bizler Cumhuriyet Halk Partiliyiz, partimiz demokratik bir partidir ve bu bir bayrak yarışıdır. Seçim sonrası kimsenin kimseyi ötekileştirmediği, kol kola çalışmaya devam edeceğimiz bir dönem olmasını diliyor, tüm partili kadınlarımızı 14.06.2024 günü Selahattin Akçiçek Kültür Merkezi'nde gerçekleştireceğimiz ve şölen havasında geçeceğine inandığım seçime katımaya davet ediyorum.


YORUMLAR

  • 0 Yorum